Wassup!

Awesome dat je even een kijkje komt nemen naar Dhèvaks nieuwe kunstproject: Analoge Websites. Wij zijn Frank Arling en Tomi Ristic; een stel leipo’s die onder naam van kunstcollectief Dhèvak dit project zijn begonnen.
Ons doel met dit project is om met een frisse blik te kijken naar het concept ‘websites maken’.

We zagen websites van verschillende soorten instanties en organisaties en meestal was het standaard wordpress schijt. We gaan saaie alledaagse standaard concepten innoveren, de standaard uitdagen, mensen aan het denken zetten en gedurende het process misschien zelfs wat ogen openen want hey zeg nou eens zelfs de wereld ziet er een stuk mooier uit met de ogen wijd open. Of een bril dat helpt ook wel.
Wij vroegen ons af: waarom heeft een creatief bedrijf of museum geen kunstwerk als website. Wij willen creatieve bedrijven de kans bieden om dit kunstwerk te krijgen. Vind jij ook niet dat het verhaal van jouw bedrijf op een fantastische manier verteld moet worden?
Dhèvak werkt samen met jonge kunstenaars (Zoals de gave Amber Rozema die deze site heeft gemaakt en Tessa Langeveld die het intro filmpje deed) die het concept en materiaal leveren voor deze gave analoge websites. Vervolgens maken de developers deze materialen digitaal en gebruiken ze als bouwstenen van de website. Deze website geeft een sneak peak van de mogelijkheden die dit concept biedt.
Frank Portret Frank Foto
Tomi Portret Tomi Foto
Amber Portret Amber Foto